Kiflice sa kremom od lešnika
Sastojci za 32 komada:
Za testo:
350 g belog pšeničnog brašna
200 g neslanog putera
250 g mascarpone sira
2 kašike Eritritola
so
Za fil:
6 kašika kreme od lešnika i 120g lešnika
Za premaz:
1 žumance
eritritol
U činiju stavimo brašno, so, eritritol, pa ga izmešamo sa puterom. Dodamo mascarpone i zamesimo testo da bude sjedinjeno. Testo podelimo na dva dela i umotamo u foliju, ostavimo u frižideru da odstoji oko 1 sat. Za to vreme, lešnike ispržimo u tiganju i ostavimo da se ohlade, a zatim ih sameljemo. Izvadimo jedan deo testa iz frižidera i na pobrašnjenoj površini razvijemo u krug prečnika oko 40 cm.
Premažemo sa polovinom kreme od lešnika, pa isečemo na 16 jednakih delova. Pospemo sa polovinom mlevenih lešnika pa pažljivo uvijamo kiflice počevši od šireg kraja. Kiflice ređamo na pleh obložen papirom za pečenje, premazujemo ih žumancetom i posipamo eritritolom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25-28 minuta dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Dok se peku, možemo pripremiti i drugu polovinu testa na isti način. Kad se kiflice ohlade spremne su za konzumiranje. Prijatno