Pita od limuna
Oduševljena sam ukusom, mirisom i svežinom limuna. Kada osetim njegov miris, obuzme me sreća, pa sam još od detinjstva za svaki rođendan tražila limunovu tortu od bake. Nažalost, izgubila sam je, pa sam bila primorana da stvorim svoju verziju. Ovaj desert sam razvila ne za klijente KetoKluba, već za sebe, tako da je apsolutno odraz mog ukusa, ali je već mnoge obradovao.
Pita od limuna
Testo:
90 g kokosovog brašna
Zamena za šećer po ukusu
2 M veličine jaja
70 g kokosovog ulja
Krema od limuna:
4 jaja
korica i sok od 2 limuna
zamena za šećer po ukusu
150 g kokosovog ulja
prstohvat soli
Testo zamesimo, pa ravnomerno rasporedimo u kalup za pitu prečnika 20 cm. Pobrinite se da testo pokrije i ivice kalupa. Zagrejte rernu na 150 stepeni, postavite na program za pečenje odozgo i odozdo, i pecite testo 25 minuta, proveravajući čačkalicom.
Jaja, zamenu za šećer, sok i rendanu koru limuna mešamo iznad pare dok se ne zgusne. Kada postane dovoljno gusto, dodajemo kokosovo ulje. Zatim rasporedimo preko testa, ukrasimo kriškama limuna, i ostavimo da odstoji u frižideru najmanje jedan sat.